Ανατολίτικοι Κεφτέδες

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
1 ποτήρι κρασιού ψίχουλα ψωμιού ή μπαγιάτικο ψωμί
1,5 κοφτή κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα (όχι πάρα πολύ)
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
1 ποτήρι του κρασιου γάλα
Αρκετό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τα κρεμμύδια. Τρίψτε και στραγγίστε καλά το νερό. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε το νερό του, θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τον πολτό του.
Βάλτε την μαγειρική σόδα σε ένα μπολ, προσθέστε χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
Βάλτε το κιμά σε ένα άλλο μπολ ή ένα ζυμωτήριο. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα ψίχουλα, το μείγμα σόδας, τα μπαχαρικά και το γάλα σιγά-σιγά και αρχίστε να ζυμώνετε.

Όσο ζυμώνετε τα κεφτεδάκια, τόσο πιο νόστιμο θα είναι. Μετά το ζύμωμα μέχρι να αναμιχθεί καλά, σκεπάστε το μπολ με τον κιμα και διατηρήστε στο ψυγείο για 1 νύχτα.

Αν δεν έχετε χρόνο να περιμένετε για 1 νύχτα, αφήστε το για τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Κόψτε κομμάτια από το κιμά και διαμορφώστε τους κεφτέδες. Μπορείτε είτε να το βάλετε στον καταψύκτη ή να το τηγανίσετε αμέσως.
Εάν χρησιμοποιούσατε λιπαρό κιμά κατά το μαγείρεμα, τηγανίστε σε τηγάνι χωρίς να προσθέσετε λάδι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: https://www.tarifdefteri.net/