Και δεν θα μπορούσαν να λείπουν αυτα τα σοκολατακια για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Αυτά τα σοκολατακια είναι μια ιδιαίτερη, ακαταμάχητη συνταγή με σοκολάτα και καφέ που είναι τόσο καλή που πρέπει να τα ετοιμάσετε σε μεγάλες ποσότητες, γιατί θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού.
Συστατικά
300 γραμμάρια καβουρδισμένα αμύγδαλα
250 γρ. ζάχαρη
40 γρ. ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
4 φλιτζάνια καφέ εσπρέσο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε καβουρδίζοντας τα αμύγδαλα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Ψιλοκόψτε τη σοκολάτα
Βάλτε τη ζάχαρη, τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και τη σκόνη καφέ σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη στη φωτιά.
Ρίξτε μέσα τα τέσσερα φλιτζάνια καφέ και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσουν όλα.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Ανακατεύετε συχνά με ένα κουτάλι και όταν το μείγμα αρχίζει να πήζει και τα αμύγδαλα αρχίζουν να κολλάνε
μεταξύ τους, σβήνετε τη φωτιά και με ένα κουτάλι σχηματίζετε τα σοκολατάκι σε ένα φύλλο χαρτί ψησίματος
καλά τοποθετημένα σε απόσταση μεταξύ τους. Τα αφήνετε να στεγνώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σημείωση: μην συνεχίσετε το μαγείρεμα για πολλή ώρα, αλλιώς δεν θα μπορέσετε να φτιάξετε σωρούς
Η Συνταγή είναι από το Katia la curiosita’ in cucina’s post