Μελομακάρονα με γλυκάνισο

Υλικά

2 κούπες αλεύρι
1 φλιτζάνι ψιλό σιμιγδάλι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι (προαιρετικά)
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
3/4 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας γλυκάνισο

Για το Σιρόπι
 500 ml. μέλι
 400 gr. ζάχαρη
 450 ml. νερό
 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
 1 ξυλάκι κανέλα
 2-3 μοσχοκάρφια

Εκτέλεση

Συνήθως ξεκινώ ετοιμάζοντας το σιρόπι , γιατί θέλω να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν θέλω να μουλιάσουν τα μελομακάρονα.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Όσο βράζουμε το σιρόπι, όταν πάρει βράση, το ξαφρίζουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει όσο φτιάχνουμε τα μελομακάρονα

Για να ετοιμάσουμε τα μελομακάρονα, ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ μαχλέπι, τον γλυκάνισο και το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε τη ζύμη στην επιθυμητή σύσταση και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Υπάρχει και άλλος τρόπος, της μαμάς μου, βράζει το νερό και τον γλυκάνισο και τα αφήνει να κρυώσουν. Ανακατεύει όλα τα ξηρά υλικά και ζυμώνει τη ζύμη με το νερό του γλυκάνισου.

Για να κάνουμε τα μελομακάρονα χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές προς μέτριες μπάλες (ανάλογα με το πόσο μεγάλες τη θέλουμε), γυρνάμε κάθε μπάλα πάνω στον τρίφτη για να πάρει το σχεδιο. Ψήνω για 20 λεπτά στους 180°C. Ξεκινήστε να ελέγχετε το λεπτό 15, καθώς δεν θέλετε να γίνουν σκληρά αλλά μαλακά τραγανά.

για το Μέλωμα
Βγάζουμε τα μελομακάρονα από τον φούρνο και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο σιρόπι τα αφήνουμε όσο χρειαστεί για να απορροφήσουν αρκετό σιρόπι.

Καλη απόλαυση.

Προηγούμενο άρθροΈνα υπέροχο κέικ με κρέμα μαύρης σοκολάτας και λευκής σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου με ρύζι και πράσο