Το πιο δύσκολο μέρος είναι το ξεφλούδισμα και το τρίψιμο των μήλων 😊
Μηλόπιτα Express
Απαιτούμενα συστατικά για το μείγμα μήλου:
1,5 κιλά μήλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 ml)
100 γρ. Καρύδια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 ζάχαρη βανίλιας
Συστατικά για το ξηρό μείγμα:
2 φλιτζάνια αλεύρι (200 ml)
200 γραμμάρια σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη (200 g)
1 μπεικιν παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
– + 150 g βούτυρο (μπορεί να μαργαρίνη)
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρύδια στο μπλεντερ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό.
Ρίχνουμε μέσα στα τριμμένα μήλα την κανέλα, βανίλια, καρύδια, ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το γάλα, το μπεικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ 24χ32 εκ με 50 γρ βούτυρο παντού.
Ρίχνουμε απλωτά 3-4 κγ από το μείγμα του αλευριού στην βάση του πυρεξ.
Από πάνω απλώνουμε την μισή γέμιση.
Από πάνω ρίχνουμε άλλες 3-4 κγ αλεύρι και την υπόλοιπη γέμιση
Τελειώνουμε καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα αλεύρι την επιφάνεια
Πιέζουμε με το κουτάλι όλη την μηλόπιτα να κάτσει και να σφίξει
Κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το σκορπίζουμε από πάνω να το καλύψουμε σχεδόν.
Ψήνουμε τη μηλόπιτα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Ετοιμηηηηηηηηηη