Μοσχαράκι Στρογγανοφ
Για να περιποιηθείτε την οικογένειά σας λίγο διαφορετικά, αυτή είναι η ιδανική συνταγή!!
Πλούσια γεύση…ατελείωτη απόλαυση!!
ΥΛΙΚΑ :
500 γρ. μοσχάρι φιλέτο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ, κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κύβο βοδινού
½ μικρό πακέτο μαϊντανό
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια
προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει τελείως,
περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας λίγο νερό αν αρχίσει να κολλάει.
Στη συνέχεια, προσθέτετε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε 1
κουταλιά σούπας βούτυρο και μόλις το βούτυρο αφρίσει λίγο, προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και
μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πέσει ο όγκος τους.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε σε ένα πιάτο.
Ρίξτε το αλεύρι σε ένα μπολ με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ρίξτε το φιλέτο
μοσχαριού στο αλεύρι. Πανάρετε καλά.
Στο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτετε τα κομμάτια
φιλέτου. Τηγανίζετε για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Στη συνέχεια, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια πίσω στο τηγάνι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος,
την μουστάρδα, και τον κύβο βοδινού διαλυμένο σε 100 ml νερό και ανακατεύετε.
Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 -6 λεπτά. Σερβίρετε με ζυμαρικά της επιλογής σας
πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή απόλαυση!!
Πηγή bigoven.com