Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

Για το Κέικ Καρύδας

3 Αυγά
200 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Βανίλια
200 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό 5%
100 γρ Ηλιέλαιο
1 κουτ γλυκού Εσάνς Καρύδας
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
400 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ Τριμμένο Ινδοκάρυδο
1 κουτ γλυκού Σόδα Μαγειρικής

Για το Σιρόπι
800 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
1 λίτρο Νερό
Χυμός από ένα λεμόνι
1 κουτ γλυκού Εσάνς Καρύδας

Για την Σάλτσα Βύσσινο
1 κονσέρβα 425 γρ Βύσσινο
25 γρ Κορν Φλαουρ
100 γρ Νερό
180 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ Λικέρ Βύσσινο
25 γρ Κονιάκ

Για Διακόσμηση
250 γρ Σαντιγί από κρέμα Γάλακτος
Τριμμένο Ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας τον κάδο του μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα
χτυπάμε για περίπου 5 με 7 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο
Οσο χτυπιούνται τα αυγά σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στερεά υλικά δηλαδή το αλεύρι το σιμιγδάλι την τριμμένη καρύδα και τη μαγειρική
σόδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά
Επίσης τα στερεά υλικά του με και το ξύσμα πορτοκαλιού και αυτό είναι ένα μυστικό ώστε να ενσωματωθει πιο ωραία στο γλυκό
Οταν έχουν αφρατέψει τα αυγά μας σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου
ένα με δύο λεπτά να ενσωματωθούν και αυτά

Επίσης προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι το γλυκού εσάνς καρύδα για περισσότερο άρωμα και ένταση
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά σε 2 δόσεις ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα

Λαδώνουμε ένα πυρεξ ή ένα ταψάκι με διαστάσεις 33 * 23 αδειαζουμε μέσα το μείγμα το πατάμε ελαφρώς με το χέρι μαζί με μία σπάτουλα
ώστε να είναι ομοιόμορφο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο 175 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι
να βγαίνει καθαρό

Οσο ψήνεται το γλυκό μας πάμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε τη σάλτσα βύσσινο όπου σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την κονσέρβα βύσσινο
που θα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ μαζί με τη ζάχαρη
Σε ένα μπολ με νερό διαλύουμε το κορν φλάουρ το προσθέτουμε στη σάλτσα με τα βύσσινα ανοίγουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει
Οταν έχει πήξει σάλτσα βύσσινο κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ένα σφηνάκι κονιάκ και ένα σφηνάκι λικέρ βύσσινο ή cherries
όπως το γνωρίζετε
Αφήνουμε στην άκρη της σάλτσα μας μέχρι να κρυώσει εντελώς, έτοιμο ψημένο και υπεραφράτο το κέικ καρύδας μόλις το βγάλαμε από το φούρνο
πραγματικά μοσχοβολάει όλο το σπίτι έτσι όπως είναι ζεστό με ένα ξυλάκι ανοίγουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια του και το σιροπιάζουμε
με το κρύο σιρόπι

Για το σιροπι
Βράσαμε νερό με ζάχαρη για 10 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού σε μέτρια φωτιά μετά τα 10 λεπτά πρόσθεσα το χυμό λεμονιού συνεχίζουμε το
βράσιμο για άλλα τρία λεπτά και τέλος προαιρετικα προθεσα ενα κουταλακι εσανς καρυδας
Αφήνουμε αυτό το υπέροχο σιροπιαστό και η καρύδας να κρυώσει εντελώς
Οταν έχει κρυώσει σάλτσα και το σιροπιαστό κέικ καρύδας απλώνουμε τις σάλτσα ομοιόμορφα επάνω στο γλυκό και το διακοσμώ με χτυπημένες
αντιγή από κρύα κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει

 

Προηγούμενο άρθροΣοκολατίνα με έτοιμο Παντεσπάνι
Επόμενο άρθροKοτόπιτα της Β.Ηπείρου