Αναζητάτε μια αρωματική, ελαφριά και πεντανόστιμη πίτα για να απολαύσετε κάθε στιγμή; Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για κολοκυθόπιτα με φρέσκα πράσινα κολοκυθάκια! Με ζουμερή γέμιση και τραγανή κρούστα, αυτή η πίτα είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα νόστιμο σνακ. Μην χάσετε την ευκαιρία να την φτιάξετε!
Υλικά
6 πράσινα κολοκυθάκια, κατά προτίμηση μικρά και τρυφερά
Αλάτι (για να βγάλουν τα κολοκυθάκια τα υγρά τους)
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (και το πράσινο μέρος)
2 καρότα, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
Φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας)
3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
300 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο (περίπου 100 ml)
Επιπλέον ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
Τζατζίκι
Εκτέλεση
Ετριψα τα κολοκυθάκια στο τρίφτη,τα έβαλα σε ένα σουρωτηρι τα αλατισα και τα άφησα μια ώρα να βγάλουν τα ζουμια τους….
Μετά τα εστιψα καλά και τα έβαλα σε ένα μπωλ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, καρότα τριμμένα, δυόσμο, αυγά,τυρί φέτα ,
γύρω στα 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, πιπέρι και λάδι
Ανακατεψα πολύ καλά και έριξα το μίγμα σε λαδωμένο ταψακι….
Εψησα την πίτα σε προθερμασμενο φούρνο για μια ώρα στους 180 βαθμούς….
Πρέπει να πάρει όμορφο χρώμα……
Το συνοδευσαμε με τζατζίκι, του ταιριάζει πολύ……
H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου’s post in ΦΑΓΑΚΙ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ✔️