φεθείτε στα αρώματα της Μεσογείου με αυτή την υπέροχη συνταγή για μελιτζάνα γεμιστή με πλούσιο κιμά και λαχταριστό τυρί. Ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει γευστικά!

Υλικά

2 Μελιτζάνες φλάσκες
1/2 κιλό Κιμάς
150 γρ Τυρί μοτσαρέλα
1 Ντομάτα
1 κουτί ντοματάκια κον κασέ
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ματσάκι ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο)
Ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, αποξηραμένο σκόρδο, πάπρικα
Φυτικό λάδι
Αλάτι, μπαχαρικά κατά βούληση

Εκτέλεση

Κόψτε τις μελιτζάνες σε φέτες πάχους περίπου ενός εκατοστού, πασπαλίστε τις με αλάτι και αφήστε τις για δεκαπέντε λεπτά.
Για τη μαρινάδα: Ανακατέψτε ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, αποξηραμένο σκόρδο, πάπρικα και λίγο φυτικό λάδι. Αλείψτε τις μελιτζάνες με τη μαρινάδα και τηγανίστε τις σε τηγάνι και από τις δύο πλευρές, μέχρι να αποκτήσουν όμορφη κρούστα.
Στο ίδιο τηγάνι, τηγανίστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μία ψιλοκομμένη γλυκιά πιπεριά για πέντε λεπτά. Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε ελαφρά.
Ρίξτε την κονσέρβα τοματάκια κονκασέ, προσθέστε το ψιλοκομμένο ματσάκι μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο), αλάτι, πιπέρι και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά. Σκεπάστε με καπάκι και σιγοβράστε για δέκα λεπτά.
Πάρτε μια φόρμα και αρχίστε τη συναρμολόγηση: πρώτο στρώμα από μελιτζάνες, μετά σάλτσα κιμά και τυρί μοτσαρέλα σε φέτες. Επαναλάβετε δημιουργώντας τρία στρώματα. Το ανώτερο στρώμα θα είναι από σάλτσα κιμά και τυρί μοτσαρέλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ενωθούν τα αρώματα.

ΠΗΓΗ