Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Όλα τα υλικά τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι πού σε υγρά, νερό ,παίρνει 220 γραμμάρια.

Υλικά 👇

Τρεις μεγάλες μπανάνες
4 αυγά
Ένα ποτήρι γάλα
Ένα ποτήρι ζάχαρη
Ένα ποτήρι ηλιέλαιο
Ένα φακελάκι μπέικιν
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μία τσιμπιά αλάτι
Ένα σφηνάκι λικέρ ρόδι
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ένα ποτήρι κομμάτια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή με ένα μπλέντερ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, αλατι και ανακατευουμε με συρμα.
Μετα ριχνουμε το γάλα, το ηλιέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα και ανακατευουμε

Προσθέτουμε το λικέρ ρόδι την κανέλα και σοκολατα χοντροσπασμενη.
Τέλος, προσθέτουμε τον πολτό μπανάνας και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρωνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή σιλικονης. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 170°C αέρα για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι όταν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.