Ασουρέ
Ένα γλυκάκι που λατρεύω το έτρωγα πολύ από μικρός, με σκληρό σιτάρι καρύδια, σουλτανίνες, αρωματισμένο με αστεροειδή γλυκάνισο, γαρύφαλλο και κανέλα.
Υλικά
300 γραμμάρια σκληρού σίτου
2 λίτρα νερό
250 γρ ζάχαρη
50 γρ καρύδια μέσα
50 γρ καρύδια από πάνω πριν τα σερβίρουμε
80 γρ σταφίδες σουλτανίνα
60 γραμμάρια αμύλου καλαμποκιού
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 αστεροειδής γλυκάνισος
1 ολόκληρο ξυλάκι κανέλας
2 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Πλύντε το σιτάρι και βάλτε το να σταθεί 12 ώρες μέσα στο ζεστό νερό, για να φουσκώσει, μετά το βράζετε, χρειάζεται αρκετός χρόνος αλλά δεν θέλουμε να λιωσει το σιτάρι.
Στα τρία τέταρτα του ψησίματος προσθέτετε τη ζάχαρη και τα μυρωδικά, τις σταφίδες, τα ψιλοκομμένα καρύδια και ανακατεύετε συχνά.
Οταν είναι σχεδόν βρασμένο, Διαλλύουμε το κορν φλαουερ με 3 κουταλιές της σούπας νερό και το ρίχνουμε μέσα ενώ συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις γίνει κρεμώδες ρίξτε το σε φλιτζάνια ή ποτήρια και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα και μετά γαρνίρετε με κανέλα και καρύδια
Καλή όρεξη 🤗
Προφανώς πρέπει να το αφήσω λίγο ακόμα για να γίνει πιο παχύρρευστο, αλλά δε μπορούσα να περιμένω Το τρώω και ζεστό. Στην φωτογραφία το γύρισα ανάποδα την επόμενη μερα όταν εσφηξε