Ατομικά στριφτά τυρόψωμα

Μία ακόμη αγαπημένη συνταγή για λαχταριστό και μυρωδάτο Ατομικά στριφτά τυρόψωμα! Ένα ξεροψημένο τυρόψωμο με νόστιμη φέτα και φρέσκο βούτυρο που σπάει τη μύτη και προκαλεί ταραχές.

Συστατικά:

1 κιλό αλεύρι
1/2 κύβο φρέσκιας μαγιάς
150 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
200 ml φρέσκο γάλα
200 γρ. γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 αυγό και 1 κρόκο αυγού που χωρίζονται για να αλείφονται τα τυρόψωμα

400 gr Φέτα τριμμένη
Βούτυρο φρέσκο
1 κρόκο και 1 κ. σούπας ελαιόλαδο για άλειμμα

Προετοιμασία

Διαλύστε τη μαγιά στο νερό με τη ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το φρέσκο γάλα και το γιαούρτι.
Προσθέστε τη μαγειρική σόδα, το ασπράδι του αυγού και το λάδι.
Κοσκινίστε το αλεύρι, κάντε μια λακκούβα και πασπαλίστε με το αλάτι στις πλευρές του.
Ρίξτε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς και του γάλακτος μέσα στο αλευρι.
Ζυμώστε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε με ένα πανί και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Ζυμώνετε ξανά τη ζύμη που έχει φουσκώσει.
Χωρίστε τη σε δύο μέρη.

Ανοίξτε κάθε μέρος σε μια τετράγωνη κρούστα.
Αλείψτε με λάδι και σκορπίζουμε στην επιφάνεια φέτα και φλούδες από το βούτυρο στο μισό μέρος της κρούστας.
Διπλώστε το μέρος της κρούστας που δεν έχει επικαλυφθεί με τυρί στη μέση πάνω από την κρούστα.


Αυτό καλύπτεται στη συνέχεια με το υπόλοιπο.


Κόβετε σε οκτώ κομμάτια.
Κάθε κομμάτι τεντώνεται και συστρέφεται.
Τοποθετούμε τα στριμμένα κομμάτια σε ένα ταψί.
Αφήστε τα να φουσκώσουν για 15 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο λάδι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλή όρεξη

Η Συνταγή είναι της kulinarensvqtsgeri.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Αφράτα τυροψωμάκια με γιαούρτι

Αφράτα τυροψωμάκια με γιαούρτι

Υλικά

300 γρ.αλεύρι
100 γρ.κορν φλάουερ
1 φακελάκι μπέινιν πάουντερ
1,5 κουταλάκι αλάτι
100 γρ. ανάλατο βούτυρο
150 γρ. τυρί κρέμα
180 γρ. γιαούρτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σ ένα μπολ όλα τα υλικά. Το βούτυρο το κόβουμε μικρά μικρά κομματάκια. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Ρίχνουμε αλεύρι στο τραπέζι μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη με πάχος 1 εκ. Χαράζουμε την επιφάνεια του κατά μήκος και κατά πλάτος.


Έπειτα παίρνουμε το κουπατ και κόβουμε τη ζύμη.


Τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί τα αλείφουμε με αυγό,

τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 25 λεπτά.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τα κομματάκια που περίσσεψαν από τη ζύμη.
Τα τυροψωμάκια μας είναι έτοιμα να συνοδεύσουν τον καφέ η το τσάι μας!!!!!
Γίνονται πεντανόστιμα!!!!!
Φτιάξτε τα!!!!

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚυπριακή Καρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΓερμανικό κέικ με αχλάδι