Αυθεντική γεύση της σπιτικής σάλτσας ντομάτας χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, η χειροποίητη σάλτσα μας είναι ιδανική για να νοστιμίσει τα ζυμαρικά
Υλικά:
5 κιλά ντομάτες
4 μεγάλα κρεμμύδια
4 κόκκινες πιπεριές
4 πράσινες πιπεριές
5 σκελίδες σκόρδο
5 καρότα
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
Οδηγίες:
Προετοιμασία των υλικών: Πλύνετε καλά όλα τα λαχανικά. Κόψτε τις ντομάτες σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα καρότα.
Πολτοποίηση: Περάστε όλα τα υλικά από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Βράσιμο: Μεταφέρετε τον πολτό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βράστε τον σε μέτρια φωτιά για μία ώρα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει στον πάτο.
Αρωματισμός και συντήρηση: Προσθέστε τη ζάχαρη, την πάπρικα, τη ρίγανη και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα ή δοχεία κατάψυξης.
Η Συνταγή είναι του κου Nick SevastopoulosΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!