Αυτή η συνταγή θα σας καθοδηγήσει στη δημιουργία μιας αυθεντικής σανγκρίας, πολύ ανώτερης από οποιαδήποτε έτοιμη εκδοχή.

Υλικά:

1,2 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Χυμό από 1 πορτοκάλι
2 πορτοκάλια, κομμένα σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
1 ξυλάκι κανέλας
50 ml κονιάκ ή μπράντι
200 ml πολύ ανθρακούχο νερό (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κανάτα, προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού, το ξυλάκι κανέλας, τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκαλιού. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο πουρέ ή ένα κουτάλι για να πιέσετε ελαφρά τα φρούτα, απελευθερώνοντας τους χυμούς και τα αρώματά τους.
Ρίξτε το κόκκινο κρασί και το κονιάκ στην κανάτα. Ανακατέψτε απαλά για να αναμειχθούν τα υλικά.
Σκεπάστε την κανάτα με μεμβράνη ή καπάκι και τοποθετήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Η ψύξη επιτρέπει στα αρώματα να αναμειχθούν και να ενταθούν.
Πριν το σερβίρισμα, αφαιρέστε το ξυλάκι κανέλας. Αν επιθυμείτε μια πιο αφρώδη σανγκρία, προσθέστε το ανθρακούχο νερό και ανακατέψτε απαλά.

Απόλαυση: Σερβίρετε την παγωμένη σανγκρία σε ποτήρια με αρκετό πάγο. Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να διακοσμήσετε τα ποτήρια με φέτες φρούτων.

Καλή σας απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΣΑΜΑΛΙ από τα παλιά…….. με άρωμα μαστίχας!!!!!
Επόμενο άρθροΠαντεσπάνι ρολό με μαρμελάδα