Αφράτα μηλοψωμάκια στο φούρνο😍

Συστατικά

Για 12 ψωμάκια:
160 ml γάλα
5 γρ μαγιά ξερή
80 γρ ζάχαρη
1 αυγό
60 gr βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Βανίλια
420 γρ αλεύρι

Γέμιση:
700 γρ μήλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
χυμό λεμονιού

Μαγείρεμα:

Ρίξτε τη ζάχαρη, τη μαγιά σε ζεστό γάλα, σπάστε ένα αυγό, προσθέστε αλάτι, ρίξτε ζεστό λιωμένο βούτυρο, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ζυμώστε τη ζύμη.
Για να γίνουν οι πίτες αέρινες, μη γεμίζετε τη ζύμη με αλεύρι, δεν πρέπει να είναι σφιχτή, αλλά ούτε να κολλάει στα χέρια σας.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 1,5 ώρα, εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα μήλα σε κύβους, τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά με ζάχαρη και κανέλα ώστε τα μήλα να είναι μαλακά,
να καραμελώσουν, αλλά να μην κολλήσουν.
Κάνουμε τη ζύμη σε μπαλακια και αφήνουμε να ξεκουραστεί κάτω από μια πετσέτα για 5 λεπτά, στη συνέχεια ανοιγουμε τα μπαλακια με το χερι σε πιτες απλώνουμε τη γέμιση κλεινουμεκαι σχηματίζουμε τα ψωμάκια.


Σκεπάζουμε με μια πετσέτα, τα ψωμάκια πρέπει να διπλασιαστούν σε μέγεθος. Λιπάνετε με ένα χτυπημένο αυγό και στείλτε το στο φούρνο να ψηθεί για 15 λεπτά σε θερμοκρασία 180 C

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΝόστιμη σπιτική πίτσα με πραγματικά μοναδική ζύμη
Επόμενο άρθροΣπιτικά Φονταν σοκολάτας με φουντούκι ❤️💋💋💋