Σας προσφέρουμε τη συνταγή για μοναδικές μπριζόλες με κρέμα και μουστάρδα, που παρασκευάζονται σε κατσαρόλα.
Χρειαζόμαστε
3 ή 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο,
200 γραμμάρια κρέμας γάλακτος,
300 γραμμάρια μανιταριών,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα,
μαύρο πιπέρι, αλάτι.
Εκτέλεση
Πρώτα πρέπει να βγάλουμε το βούτυρο από το ψυγείο και να το αφήσουμε να μαλακώσει.
Το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καρυκεύστε τις μπριζόλες με πιπέρι και αλάτι.
Από το ήδη μαλακωμένο βούτυρο και τη μουστάρδα φτιάχνουμε μια πάστα αναμειγνύοντάς τα και ανακατεύοντας καλά.
Απλώστε αυτήν την πάστα και στις δύο πλευρές των μπριζόλας και στη συνέχεια τακτοποιήστε τις στο κάτω μέρος της κατσαρόλας.
Ξεκινάμε με τα μανιτάρια και τις πατάτες, τα οποία καθαρίζουμε καλά και κόβουμε σε φέτες.
Τακτοποιούμε τα μανιτάρια μας και τιε πατατες πάνω από τις μπριζόλες, και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο κρεμμύδι – εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.
Στο τέλος, πρέπει απλώς να ρίξουμε την κρέμα πάνω στις μπριζόλες και τα μανιτάρια με τις πατατες που έχουμε ήδη βάλει. Καλύψτε την κατσαρόλα και βάλτε την στον κρύο φούρνο.
Είναι πολύ σημαντικό να μην προθερμαίνετε το φούρνο πριν βάλετε την κατσαρόλα μέσα.
Στη συνέχεια, βάλτε το σε θερμοκρασία 200-220 βαθμούς και αφήστε το να ψηθεί για περίπου μία ώρα.
Αυτές οι χοιρινές μπριζόλες σε κατσαρόλα γίνονται εξαιρετικά τρυφερές και νόστιμες και είμαστε σίγουροι ότι θα γλείψετε τα δάχτυλά σας.
Σας ευχόμαστε καλή όρεξη και απολαύστε τες με τζατζίκι (η καλύτερη Συνταγή εδώ)