Υλικά:

300 γρ. άνηθος (χωρίς χοντρά κοτσάνια)
1 λεμόνι
3 κ.σ. ελαιόλαδο (ή άλλο φυτικό λάδι)
3 κ.σ. μουστάρδα Dijon (ή άλλη μουστάρδα, όχι πολύ καυτερή)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα με την προτίμησή σας)

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τον άνηθο και αφαιρείτε τα χοντρά κοτσάνια. Κόβετε τα κλωνάρια σε μικρότερα κομμάτια.
Τρίβετε το ξύσμα από το λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος).
Βάζετε τον άνηθο, το ξύσμα και τον χυμό από μισό λεμόνι στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα Dijon.
Ξεφλουδίζετε και προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου.
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για περίπου 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι ή πιπέρι.
Η σάλτσα άνηθου είναι έτοιμη! Σερβίρετέ την αμέσως ή διατηρήστε την στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Συμβουλές:

Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο σκόρδο ή μουστάρδα.
Αντί για λεμόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε lime.
Η σάλτσα άνηθου ταιριάζει υπέροχα με κρέας, ψάρι, λαχανικά, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, αλλά και ως ντιπ για ψωμί ή κριτσίνια.

Καλή απόλαυση!

ΠΗΓΗ Oksana Perepelkina