Τούρτα σαλιγκάρι με σοκολάτα
Αυτή η τούρτα θα είναι μια εντυπωσιακή διακόσμηση του 🎄 γιορτινό σας τραπέζι.
Φτιαξτε την και απολαύστε την με τα αγαπημένα σας πρόσωπα!
Υλικά
🎄 Μπισκότο:
– 45 γρ. γάλα
– 35 γρ. βούτυρο
– 1 κουτ εκχύλισμα βανίλιας
– 4 κρόκοι
– 4 ασπραδια
– 95 γρ. Ζαχαρη
– 75 γρ. αλεύρι
– 1/3 κουτ μπέικιν πάουντερ
🎄 Γκανάζ σοκολάτας:
– 130 γρ. σοκολάτα
– 130 γρ. κρέμα γάλακτος (30%)
🎄 Κρέμα βουτύρου
– 180 γρ. γάλα
– 3 κρόκοι
– 40 γρ. Ζαχαρη
– 20 γρ. κορν φλαουερ
– 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 150 γρ. βούτυρο
🎄 Σιρόπι εμποτισμού:
– 70 γραμμάρια ζάχαρης.
– 100 γρ. ζεστό νερό
– 1 κουτ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την εκτέλεση με την γκαναζ σοκολάτας:
Σοκολάτα (130 γρ.) Βάλτε σε ένα μπολ και τοποθετήστε το πάνω σε κατσαρόλα με βραστό νερο(να μην ακουμπαει) και ρίξτε και την κρέμα γαλακτος (130 γρ.)
Περιμένετε 2-3 λεπτά, ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί και σκεπάζετε με μεμβράνη, βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προετοιμασία της κρέμας:
Βάζουμε το ζεστό γάλα (180 γρ.) σε μετρια φωτιά. Όσο ζεσταίνεται το γάλα, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών (3 τεμ.), τη ζάχαρη (40 γρ.), το κορν φλαουερ (20 γρ.)
και το εκχύλισμα βανίλιας (1 κουτ.
Ενώ ανακατεύετε το γάλα, προσθέτετε σιγά σιγά το μείγμα.
Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά. σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας καλά.
Περνάμε από ένα σουρωτήρι, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.
🎄 Προετοιμασία μπισκότου:
Γάλα (45 γρ.) Φυτικό λάδι (35 γρ.) Εκχύλισμα βανίλιας (1 κουταλάκι του γλυκού) αδειάζουμε σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στους 45-50 C.
Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τους κρόκους (4 τμχ.) και τη ζάχαρη (25 γρ.), στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος και ανακατεύουμε.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι (75 γρ.) το μπέικιν πάουντερ (1/3 κουταλάκι του γλυκού) και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια (4 τεμ.)
Προσθήκη ζάχαρης (70 γρ.) Σε δύο δόσεις. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, μέχρι να σχηματιστουν κορυφες που στεκονται.
Στη συνέχεια, ανακτεψτε απαλά το μείγμα στα χτυπημένα ασπράδια, προσθέτοντας τα ασπράδια σε τρεις προσθήκες.
Βάλτε τη ζύμη σε ταψί ή φόρμα (30×40 εκ.) στρωμένη με χαρτη ψησίματος λεία και κουνήστε ελαφρά το ταψί.
Ψήνουμε στους 170 C για 13-14 λεπτά περίπου.
Εμπότιση:
Βραζουμε ζάχαρη (70 γρ.), εκχύλισμα βανίλιας (1 κουταλάκι του γλυκού) και ζεστό νερό (100 γρ.) μέχρι να δέσει το σιρόπι
Βγάζουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Κόψτε τις άκρες (τετργωνίζουμε) και κόψτε κατά μήκος σε 5 ίσα κομμάτια πλάτους 6 cm.
Χτυπάμε την κρέμα , προσθέτουμε το βούτυρο (150 γρ.) σε 3 δόσεις.
Απλώνουμε ομοιόμορφα στο πρωτο κομμάτι μπισκότου τη γκανάζ (2/3) απο πάνω μετά βάλτε την κρέμα πάνω στην γκανάζ και λειάνετε.
Κάντε το σαλιγκάρι και το τοποθετήστε το σε μια βάση. Με τον ίδιο τρόπο τυλιξτε γυρω απο το πρλωτι και τα υπόλοιπα
Μαζεύουμε την τούρτα, το βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά.
Χτυπάμε την υπόλοιπη γκανάς σοκολάτας και απλώνουμε στα πλαϊνά της τουρτας. Δημιουργήστε ένα μοτίβο φλοιού δέντρου.
❤️ Καλή υγέια να έχετε 👇
ΠΗΓΗ: Наталія Пінчук