Τα ελιόψωμα είναι ένα αγαπημένο σνακ για κάθε ώρα της ημέρας.
Η αλμυρή γεύση των ελιών σε συνδυασμό με την αφράτη ζύμη δημιουργούν έναν μοναδικό και γευστικό συνδυασμό. Ας δούμε πώς μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας ελιόψωμα, ακολουθώντας μια απλή συνταγή της κας Ελινα Σκλαβου

Υλικά:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
270 ml νερό χλιαρό
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γραμμάρια ελιές, τεμαχισμένες
Επιπλέον ελιές για γαρνίρισμα
Βούτυρο, λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε μπόλ βάζουμε τη μαγιά, ζαχαρη, ελαιλαδο, νερο χλιαρό, αλεύρι γ.ο.χ και μισό κ.γ.αλατι.
Τα χτύπησα με τους γάντζους 7-8 λεπτά.
Σκεπαζω για μία ώρα και μετά το πιέζω να ξεφουσκώσει
Πασπαλιζω λίγο αλεύρι,ρίχνω ελιές τεμαχισμενες. Λαδωνω τα χέρια μου,ζυμώνω λιγο να ενσωματωθούν,μεταφέρω τη ζύμη σε ταψί
με λαδόκολλα και την κοβω σε 8-10 κομμάτια.
Πλαθω μπαστούνια,λίγες ελιτσες επιπλέον επάνω και σκεπάζω 1 ώρα.
Τα ψήνω στους 200 βαθμούς αερα για 15-20 λεπτά περίπου αφού τα ψεκασω με νερό.
Όταν πάρουν το χρώμα που μας αρέσει τα βγάζουμε,ψεκαζουμε πάλι νεράκι και τα περνάμε με βούτυρο