Είναι σωτήρια όταν θέλω κάτι γλυκό για το πρωινό ή τον καφέ και δεν έχω χρόνο για πολλά-πολλά. Είναι τόσο γρήγορα που τα φτιάχνω κυριολεκτικά σε 5 λεπτά και μετά τα αφήνω να ψήνονται μόνα τους. Γίνονται αφράτα, μοσχομυριστά και είναι τέλεια με το γάλα. Πάμε να δούμε πώς τα κάνω εγώ!

 

Αφράτα Μάφινς

Αφράτα Μάφινς

Είναι τόσο γρήγορα που τα φτιάχνω κυριολεκτικά σε 5 λεπτά και μετά τα αφήνω να ψήνονται μόνα τους. Γίνονται αφράτα, μοσχομυριστά και είναι τέλεια με το γάλα. Πάμε να δούμε πώς τα κάνω εγώ!

Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes

Ingredients

  • (για 11-12 μαφινάκια):
  • 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 ml γάλα
  • 65 ml φυτικό λάδι (όπως ηλιέλαιο) ή 65 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (περίπου 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού)
  • Βανίλια
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα σε κομματάκια
  • Όλα τα υλικά για τη ζύμη πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!

Instructions

┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊

  1. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C.
    Ετοιμάζω τη φόρμα για τα μάφιν βάζω χάρτινες θήκες μέσα στις μεταλλικές υποδοχές της φόρμας. Αν οι χάρτινες θήκες είναι πιο ενισχυμένες, μπορώ να τις βάλω και κατευθείαν στο ταψί.
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια(είτε 2 κουταλάκια του γλυκού υγρή βανίλια, είτε 2 φακελάκια βανιλίνη). Προσθέτω και τα κομματάκια σοκολάτας (ή ό,τι άλλο έχω διαλέξει για προσθήκη).
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύω όλα τα υγρά υλικά: τα αυγά, το φυτικό λάδι (ή το λιωμένο βούτυρο) και το γάλα. Τα ανακατεύω με ένα σύρμα ή ένα πιρούνι, ίσα-ίσα να ενωθούν, χωρίς να τα χτυπήσω (δεν θέλω να κάνουν αφρό).
    Ρίχνω τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα, ίσα-ίσα να βραχεί όλο το αλεύρι. Δεν ανακατεύω πολύ, ακόμα κι αν υπάρχουν κάποια μικρά κομματάκια αλευριού, δεν πειράζει.
  3. Γεμίζω τις χάρτινες θήκες μέχρι τα 2/3 περίπου του ύψους τους. Θα μου βγουν 11 με 12 μαφινάκια.
  4. Μεταφέρω τη φόρμα στο ζεστό φούρνο και ψήνω για 20-25 λεπτά.
    Για να δω αν είναι έτοιμα, βυθίζω μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα.
    Μόλις ψηθούν, είναι απίστευτα μαλακά, αφράτα, αρωματικά και πεντανόστιμα! Εγώ τα προτείνω ανεπιφύλακτα με ένα ποτήρι γάλα!

Notes

Οι Χρόνοι είναι εκτιμώνμενοι

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή

  • Μην ανακατέψετε πολύ: Αυτό είναι το μυστικό για αφράτα μάφιν! Το υπερβολικό ανακάτεμα σκληραίνει το αποτέλεσμα.
  • Θερμοκρασία υλικών: Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματείου για καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Προσθήκες: Αντί για σοκολάτα, μπορείτε να βάλετε σταφίδες, κομματάκια φρούτων, ξηρούς καρπούς, ακόμα και ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
  • Αποθήκευση: Τα έτοιμα μάφιν διατηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 μέρες στον πάγκο.