Ήθελα να φτιάξω μια γλυκιά πίτα για πολυ καιρό, είχα πολλές ιδέες, σήμερα συνειδητοποίησα μία από αυτές. Είναι λίγο χρονοβόρα και χρειάζεται περισσότερο χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Απαραίτητα προϊόντα:

1 κιλό αλεύρι
1/2 κύβος φρέσκια μαγιά
150 ml χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
250 ml φρέσκου γάλακτος
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3-4 κουταλιές λάδι
φλούδα ενός λεμονιού, 2 βανίλια
100 g λιωμένου βουτύρου και 100 ml λαδιού για ζύμωμα της ζύμης
3 πακέτα λουκουμια μπουκιτσες
1 κρόκος αυγού και 1 κουταλιά της σούπας γάλακτος για να απλωθεί στην πίτα.
ζάχαρη άχνη για ψεκασμό

Εκτέλεση:

Η μαγιά διαλύεται σε νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Αφληστε την μαγιά να ενεργοποιηθεί.
Σε ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε χλιαρό γάλα, χτυπημένα αυγά, αλάτι, λάδι, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού και βανίλια. Το αλεύρι κοσκινίζεται.
Γίνεται ένα “πηγάδι” στην μέση.
Ρίξτε την αφρώδη μαγιά και τα άλλα αναμεμιγμένα συστατικά στο “πηγαδι”.
Ζυμώνουμε μια μαλακή αντικολλητική ζύμη.
Ξεκινήστε την ανάμιξη για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσθέτοντας σταδιακά το μικτό λιωμένο βούτυρο και λάδι.

Αφήστε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Ζυμώστε ξανά τη ζύμη.
Ανοιξτε το φύλλο και κόψτε τους κύκλους με κουπ πατ ή κύπελλο, διαμέτρου 9-10 cm.
Σε κάθε κύκλο, κάντε τέσσερις τομές γίνονται με ένα μαχαίρι, το ένα απέναντι από το άλλο, δύο με δύο.
Βάλτε ένα κομμάτι λουκουμιού στη μέση.


Τα τέσσερα άκρα τυλίγονται γύρω από το λουκουμι, αντικριστά, σαν ένα τριαντάφυλλο.

Τοποθετήστε σε ένα δίσκο σε λαδωμένο χαρτί ψησίματος.


Αφήστε να φουσκωσει για 15 λεπτά.
Απλώστε με κτυπημένο κρόκο αυγού με λίγο φρέσκο ​​γάλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Η ψημένη πίτα πασπαλίζεται με ζάχαρη άχνη.


Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΚέικ μπισκότων με καρύδα
Επόμενο άρθροΠρασόπιτα χωρίς φύλλο: Η πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή