Συστατικά
ΖΥΜΗ:
400 g αλεύρι 
1 κουταλάκι ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι – 1 1/2 χλιαρό νερό
Γέμιση:
500 γρ. τριμμένο κολοκυθάκια
αλάτι
500 γραμμάρια τυρί cottage ή φέτα τριμμένη
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα ή γιαούρτι
50 γραμμάρια βούτυρο λειωμένο
2 αυγα
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
1 αυγό
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα

Οδηγίες
 Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε αλάτι. Ανακατέψτε σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και δουλέψτε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Αλευρώστε την επιφάνεια εργασίας, και ανοίξτε την ζύμη όσο το δυνατόν λεπτότερη. Μην την σκίσετε τραβήξτε απαλά με τα χέρια, για να πάρετε τη ζύμη τόσο λεπτή όσο και το λεπτό χαρτί.
Γέμιση: Ανακατέψτε το κολοκυθάκια και το αλάτι, αφήστε το να σταθεί για 20 λεπτά και, στη συνέχεια, στείψτε τα να φύγει το νερό εντελώς. Προσθέστε τυρί, κρέμα, βούτυρο και αυγά.

Απλώστε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη. Με τα δύο χέρια και κυλήστε το φύλλο, ξανά και ξανά, μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ρολό.
Λιπάνετε ένα ταψί, κρατήστε την στην άκρη του ρολού και ρίξτε το μέσα στο ταψί. Ανακατέψτε το αυγό και την ξινή κρέμα και το ρίχνουμε πάνω από το ρολό.

Ψήστε για 40-60 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈνα Μαγικό Κέικ
Επόμενο άρθροΌλοι θέλουν αυτήν την ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ