Αρωματικούς, αφράτους κεφτέδες
…και ξαφνικά μια μυρωδιά σε τραβάει σαν μαγεμένος και χωρίς δεύτερη σκέψη αναφωνείς: “Κεφτέδες τηγανίζουν”.‼️
Κεφτέδες με πέστο βασιλικού, δυόσμο φρέσκο και ξερό, κολοκύθι και καρότο.
θα χρειαστούμε:
600 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ. πέστο βασιλικού
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 αυγό
1 ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
1 καρότο τριμμένο
1 κολοκύθι τριμμένο
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ κοφτό πάπρικα γλυκιά
Μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κ.γ δυόσμο ξερό
1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τη φρυγανιά σε αρκετό νερό μέχρι να μουσκέψει καλά και να αφρατέψει.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά.
Αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Βάζουμε αλεύρι γοχ μαζί με φρυγανιά τριμμένη (μισό μισό), και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
Σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει πολύ καλά
(μισό ελαιόλαδο μισό καλαμποκέλαιο),
ρίχνουμε τους κεφτέδες και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ φροντίζουμε να τους γυρίζουμε.
Καλή απόλαυση και καλό καλοκαίρι.🌻
Καλό μήνα σε όλους.
ΠΗΓΗ: Be Good Be Cook