Αφράτο Κέικ Βουτύρου
Συστατικά:
Ανάλατο βούτυρο – 250 γρ. / 1 φλιτζάνι
Ψιλή Ζάχαρη 200 γρ. / 1 φλιτζάνι [αν θέλετε να προσθέσετε άλλα 20-30 γρ)
Αυγά 5
Αλεύρι κέικ / αλεύρι για όλες τις χρήσεις – 230 gr
Μπεικιν παουντερ- 1/2 κουταλιού
Γάλα – 50 γρ
Εκχύλισμα βανίλιας – 1 κουτ
Συνταγή κέικ βουτύρου:
Πρώτα απ ‘όλα φούρνο προθερμένω το φούρνο στους 160 ° C.
Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ και αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ, προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα
για 2 λεπτά μέχρι να εξαφανιστεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αυξάνεται σε μέτρια ταχύτητα και αναμειγνύεται για 15 λεπτά.
Ένα από τα κλειδιά για αυτό το κέικ βουτύρου, είναι ότι αυτά τα 2 συστατικά
πρέπει να αναμειγνύονται καλά.
Συνεχίστε να ανακατεύετε έως ότου το βούτυρο είναι λευκό, ελαφρύ και αφράτο.
Προσθέστε τα αυγά, ένα προς ένα. Ανακατέψτε μέχρι να εξαφανιστεί το κίτριν απο τα αυγά.
Προσθέστε με το κουτάλι τα κοσκινισμένα ξηρά συστατικά.
Αυτό είναι ένα άλλο κλειδί για να κάνετε καλό κέικ βουτύρου.
Προσθέστε το γάλα καιτο εκχύλισμα βανίλιας. Συνεχίστε την ανάμειξη για άλλα 3-5
λεπτά.
Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα. Ψήνετε στους 160 ° C για 55-60 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει το κέικ για περίπου 15 λεπτά. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να κόψετε
και να σερβίρετε το κέικ.
Ένα ακόμα σημαντικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μίξερ χειρός, αν δεν έχετε
ένα μεγάλο μίξερ.
ΠΗΓΗ: www.khoobsuratworld.com