Παγωτό σοκολάτας με 3 υλικά μόνο

Yλικά

– 400 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί / υγρή κρέμα χωρίς ζάχαρη
– 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα η κουβερτούρα γάλακτος
– 100 ml. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα

Η ποσότητα σοκολάτας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.


Βάζουμε σ ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά να ζεσταθεί. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει.

Advertisement


Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ καλά μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 25 λεπτά.


Στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.


Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να ενωθούν καλά τα υλικά.


Σ αυτό το σημείο μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και λίγες σταγόνες από άρωμα πορτοκαλιού.
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να έχουμε μία βελούδινη κρέμα.
Την βάζουμε σε μία μικρή φόρμα απλώνουμε να πάει παντού και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Βάζουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
‘Οταν περάσουν οι ώρες βγάζουμε από την κατάψυξη και το παγωτό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.


Μπορούμε να το γαρνίρουμε με τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα και οποιοδήποτε σιρόπι της αρεσκείας μας.!!!

Καλή επιτυχία

Find more delicious recipes here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement