Αν έχετε βαρεθεί το κλασικό γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι, τότε αυτή η συνταγή με ρυζάλευρο και χωρίς αυγά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική! Το ρυζάλευρο προσδίδει στην κρέμα μια πιο απαλή και βελούδινη υφή, ενώ η γεύση του βανίλιου και του βουτύρου την κάνει ακόμα πιο πλούσια. Ετοιμάσου για μια γευστική εμπειρία!

Υλικά:

Για την κρέμα:
6 κούπες φρέσκο γάλα πλήρες
1 κούπα + 1/4 κούπας ρυζάλευρο
1 κούπα ζάχαρη
5 κάψουλες βανίλιας
4 κουταλιές βούτυρο αγελάδας

Για το φύλλο:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι:
1 κούπα νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη τις βανίλιες και το βούτυρο να λιώσουν σε μέτρια φωτιά
Τέλος ρίχνουμε το ριζάλευρο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να χειλώσει κρέμα
Στρώνω τα μισά φύλλα ένα ένα στο ταψί μου και ενδιάμεσα ραντίζω με βουτυρο λιωμενο με το πινέλο μου φύλλο φύλλο.
Ρίχνω όλη την κρέμα πάνω στα φύλλα που έχω στρώσει στο ταψί μου.
Επαναλαμβάνω την ήδια διαδικασία να στρώσω τα υπόλοιπα φύλλα, και ραντισμα με βούτυρο, στρώση- στρώση.
Χαράζω με το μαχαίρι μου λίγο τα κομμάτια στο ταψί πριν το ψήσω.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα μέχρι να ροδίσει αφού κρυώσει περιχύνουμε με ζεστό το σιρόπι

για το σιρόπι
Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 λεπτά απ τη στιγμή θα αρχίσει να κοχλάζει

H Συνταγή είναι της κας Theologia Papatsou