Γαλατόπιτα με βάση μπισκότου

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
400 γρ μπισκότα τύπου digestive
160 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ κανέλα
Για την κρέμα:
700 rnl γάλα φρέσκο πλήρες
1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ κορν φλάουρ
1 1/2 φλ. Ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
1 κ.σ βούτυρο
Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Για την βάση:
Σπάμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο κ τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί τάρτας με αποσπώμενη βάση 24εκ διάμετρο και στρώνουμε με ένα κουτάλι το μπισκότο και το πιέζουμε στην βάση και γύρω γύρω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180
αέρα για 10 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ , τις βανίλιες και το γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το βούτυρο παγωμένο. Τοποθετούμε στο ταψί με την βάση μπισκότου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή Συνέχεια

Προηγούμενο άρθροΓλυκιά Πίτα
Επόμενο άρθροΣυνταγή για κέικ μους σοκολάτας