Κιμαδόπιτα

— Συστατικά —

600 γραμμάρια αλευριού
1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
300 ml χλιαρό νερό

Γέμιση κιμά:
250 γραμμάρια κιμά
4 μεσαία κρεμμύδια

Μπαχαρικά για γεύση (αλάτι, πάπρικα, λαχανικά, μαύρο πιπέρι)

Επιπροσθέτως:
περίπου 85 γραμμάρια βουτύρου
3-4 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
ένα μικρό μπολ με νερό

Εκτέλεση

Μέσα στο μπολ ενός μιξερ βάσης με το εξάρτημα του γάντζου ρίχνουμε το αλεύρι,
το νερό και αρχίσουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και μετά αυξάνουμε
μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ζυμώνουμε την ζύμη με το χέρι καλά.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια και την τυλίγουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε
να ξεκουραστεί.

Σε ένα μεγάλο μπρίκι λιώνουμε το βούτυρο και ταυτόχρονα βάζουμε και ένα τηγάνι
στην φωτιά με λάδι να κάψει.
Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι λίγο μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και συνεχίζουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και εάν θέλετε και κάποιο άλλο μπαχαρικό που σας αρέσει. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος τον αφήνουμε στην άκρη.

Αδειάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε και λίγο λάδι και ανακατεύουμε.

Βουρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 35-40 εκ. Αλευρώνουμε και τον πάγκο μας και παίρνουμε
το πρώτο μισό της ζύμης. Ανοίγουμε το πρωτο φύλλο το χαράζουμε όπως βλέπετε στην φωτό


Βουτυρώνουμε το φύλλο και διπλώνουμε τα κομμάτια προς το κέντρο 


και ξανα βουτυρώνουμε πριν διπλώσουμε το άλλο από πάνω.

Μόλις τελειώσουν τα ανοίγουμε με τα χέρια ή και το πλαστη στο μέγεθος του ταψιού και το στρώνουμε μέσα στο ταψί.

Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο.

Ρίχνουμε την γέμιση μέσα στο ταψί την απλώνουμε και από πάνω ρίχνουμε το άλλο φύλλο
σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς και η πίτα έτοιμη. Ραντίζουμε με λίγο νερο και την σκεπάζουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνα με σάλτσα κιμά και μπεσαμέλ τυλιγμένη σε φύλλο.
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο Θράκης