Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο, με μια κρέμα που θα σας ενθουσιάσει. Η συνταγή της κας Βάνα Ντελή για γαλατόπιτα με σούπερ κρέμα είναι η τέλεια επιλογή! Η κρέμα είναι πλούσια, γευστική και απίστευτα εύκολη στην παρασκευή, ενώ ψήνεται γρήγορα και χωρίς κόπο.
Υλικά
2 λίτρα φρέσκο γάλα
200 γρ ζάχαρη
1 κούπα (τύπου νες) σιμιγδάλι ψιλό
4 κ σ κόρν φλάουρ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλλα σκόνη
2 κ σ βούτυρο ή μαργαρίνη
Προαιρετικά ξύσμα πορτοκαλιού η λεμονιού
(εγώ δεν έβαλα)
3 αυγά, συν 1 ακόμη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα!
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα εκτός απ’ τ αυγά!
Δουλεύουμε, ανακατεύουμε με σύρμα χειρός να διαλυθούν και μετά βάζουμε στη φωτιά !
Δουλεύουμε πάντα μέχρι να πήξει η κρέμα μας!
Κατεβάζουμε από τη φωτιά δουλεύουμε λίγο ακόμη ,να γίνει λεία !
Χτυπάμε 3 αυγά ,προσθέτουμε μέσα ,σιγά σιγά, λίγη ζεστή κρέμα ,και κατόπιν τα ρίχνουμε στην κρέμα μας ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα !
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ η ένα ταψάκι
Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ρίχνουμε την κρέμα!
Χτυπάμε το άλλο αυγό και ρίχνουμε επάνω στην επιφάνεια ,σε γραμμές !
Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά σε μέτριο φούρνο
Όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα!
Καλή επιτυχία ,καλή απόλαυση!👌♥️
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Γαλατόπιτα με πλούσια αφράτη βελούδινη κρέμα!!!
Η συνταγή είναι της Κυρίας Ελένης Παπατσάνη!!! και η εκτέλεση της κας Ελενης τσιουκανη😍😍
Υλικά
Για την κρέμα:
1,500 λίτρο γάλα
1,5 φλ.του τσαγιού ζάχαρη(300 γρ.)
1 φλ.του καφέ σιμιγδάλι ψιλό(50 γρ.)
1 φλ.του καφέ αλεύρι(40 γρ.)
1 φλ.κάστερ πάουντερ(40 γρ.)
2 βανίλιες
3 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο
Λίγο αλάτι
για το φύλλο:
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι και νερό χλιαρό
Εκτέλεση
Για την ζύμη
Αναμυγνύω όλα τα υλικ και κάνω 5 μπαλάκια και ανοίγω 5 φύλλα…σε κάθε φύλλο ρίχνω λίγο κανέλα και ζάχαρη και αλείφω λάδι και λιωμένο βούτυρο.
Για την κρέμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζαχαρη, το βούτυρο και της βανίλιες. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι αναμεμειγμένο το αλεύτι και το καστερ παουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα και ανακατεύουμε γρήγορα.
Έβαλα την κρέμα από πάνω απο τα φύλλα.
Χτυπώ 1 αυγό με λίγο γάλα και 2 κ.σ ζάχαρη και το ρίχνω πάνω στην κρέμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍