Η Γαλατόπιτα Χωριάτικη είναι φτιαγμένη με αγνά υλικά, όπως φρέσκο γάλα, αυγά, ζάχαρη και σιμιγδάλι, είναι ιδανική για μικρους και μεγάλους και μπορείτε να την φάτε σα πρωινό και brunch μέχρι για γλυκό και κέρασμα.
Υλικά
2 λίτρα φρέσκο γάλα (κατά προτίμηση κατσικίσιο ή πρόβειο)
2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
6 αυγά
3 βανίλιες
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Α΄ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα μαζί με τις βανίλιες να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας
συνεχώς μέχρι να γίνει κρέμα.
Όταν πήξει αποσύρετε την κατσαρόλα
από τη φωτιά. Ρίχνετε 2κ.σ. βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να
λειώσει. Αφήνετε να κρυώσει λίγο ανακατεύοντας κατά διαστήματα για
να μην κάνει κρούστα η κρέμα.
Χτυπάτε τα αυγά σε ένα μπολ και τα προσθέτετε σιγά-σιγά στην κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν με το μείγμα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί Νο40 με το υπόλοιπο βούτυρο. Αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα.
Β΄ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα χτυπάτε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτετε σταδιακά το σιμιγδάλι χτυπώντας καλά μέχρι να ενωθούν τα
υλικά.
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το γάλα και το αφήνετε να πάρει μια
βράση. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και ρίχνετε σταδιακά το μείγμα που
ετοιμάσατε.
Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να έχετε μια απαλή κρέμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε 2κ.σ. βούτυρο και
ανακατεύετε μέχρι να λειώσει. Βουτυρώνετε με το υπόλοιπο βούτυρο
καλά ένα ταψί Νο40 και το πασπαλίζετε με λίγο σιμιγδάλι.
Ρίχνετε την κρέμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200ο C για 1 ώρα. Όταν βγάλετε την πίτα από το φούρνο την
πασπαλίζετε με ζάχαρη και κανέλα. Την αφήνετε να κρυώσει και την
κόβετε.
Πηγή:
iffoodtop.pro