Γαλατόπτια Μάνης

Υλικά

2 λίτρα γάλα πλήρες,
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό(αλλά κ με χοντρό γίνεται ωραίο),
2 φλ τσ ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 αυγά,
λίγο κανέλα,
λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να ψιλοκοχλαζει.
Προσθετουμε τη ζάχαρη,το σιμιγδάλι,1 κ γ κανέλα,τη βανίλια κ ανακατεύουμε με σύρμα.
Αποσυρουμε απ’ τη φωτιά κ προσθέτουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πιάτο.
Ανακατευουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά κ ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμενο ταψί.
Πασπαλιζουμε ζάχαρη κ κανέλα ίσα να κάνει μια ωραία κρούστα στο ψήσιμο.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου μισή ώρα μέχρι να τονίσει.
Το απολαμβάνουμε είτε ζεστό είτε κρύο!!!

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Chris Mpirmpilis Maria Kalamari

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτότουρτα Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΠέννες τρικολόρε φούρνου με αλλαντικά