Γαλλικό γλυκάκι με ρύζι

Είδα τη συνταγή από την καλή μου φίλη Ράνια που σπούδασε στην Γαλλία και την ανεβάζω όπως την έγραψε.
Υπάρχει μόνο μια μικρή διαφορά για μένα, γιατί ετοίμασα 1/2 δόση σε μικρότερο ταψακι και έβαλα τρίμματα καρύδας και
περισσότερη ζάχαρη 😉😚 😋🌹❤️🥰

Υλικά

200 γρ ρύζι
500 ml φρέσκο ​​γάλα
45γρ.масло
6 κρόκοι αυγών
100 γρ ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών και 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζω 1.5 λίτρα νερό με μια πρέζα αλάτι. Έπλυνα το ρύζι και το έβαλα σε βραστό νερό για 17 λεπτά περίπου.
Σε αυτό το διάστημα ζέστανα το γάλα μέχρι να βράσει. Έστιψα το ρύζι και το μετέφερα στο χλιαρό γάλα, το έβρασα ξανά και οταν πρόσθεσα το ρύζι. Το αφήνω να κρυώσει τελείως. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησα τα ασπράδια σε πηχτη σαντιγι. Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και αυγών στο κρυωμένο ρύζι, ανακατεύουμε και τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 170 °. Βουτυρωσα το ταψί και μοίρασα το μείγμα ομοιόμορφα μέσα.
Έψησα για περίπου 20 λεπτά. ή σε ωραίο μαύρισμα και κοκκινίλες. Το άφησα να κρυώσει, το έκοψα σε σχήματα με ένα κοφτερό μαχαίρι, το πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και έφτιαξα μια διακόσμηση από μύρτιλα και φύλλα μέντας για φρεσκάδα

Υπέροχη μέρα από εμένα

Προηγούμενο άρθροΜελιτζάνες γεμιστές με λαχανικά και κιμά
Επόμενο άρθροΨωμί με σόδα και τυρί…την συνταγή αυτή την έκανε η μάνα μου.