Γαλοπούλα Κατσαρόλας και σφολιάτα με μπέικον και τυρί

Advertisement

Εκτέλεση

Για την γαλοπούλα:
Μπουτια γαλοπούλας – 5 τεμ.
πράσινα κρεμμύδια – 4
σκόρδο – 2 – 3 σκελιδες,
καρότα – 1 τεμ.,
κόκκινο πιπέρι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
4,5 τεμ. μαύρο πιπέρι,
4,5 κομμάτια μπαχάρι,
3 φύλλα δάφνης,
1 ντομάτα τριμμένη
αλεύρι – 3 – 4 κουταλιές της σούπας,
λάδι,
αλάτι, μαϊντανό – 1/2 μάτσο.

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βραζουμε την γαλοπούλα και στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα καρότα σε μια άλλη κατσαρόλα.
Προσθέστε το κρέας,  και ρίξτε το στραγγισμένο ζωμό, πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι και τα μπαχαρικά.
Βράζουμε μέχρι να είναι έτοιμα, στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες και στο τέλος το αλεύρι διαλύεται με λίγο κρύο νερό και προστίθεται στην κατσαρόλα. Μόλις βγάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας (Συνταγή εδώ)

Advertisement

Σφολιάτα με μπέικον και τυρί

Αφήνω 1 πακέτο σφολιάτας για να ξεπαγώσει και το απλώνω ελαφρά με τον πλάστη, τακτοποιώ το μπέικον σε λωρίδες, τρίβουμε 400 γρ. κίτρινο τυρί, τυλίγουμε σε ρολό και κομμένο σε κύκλους. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να είναι έτοιμο.

Καλή Επιτυχία

Advertisement