Συστατικά
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι, σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες
283 γραμμάρια ντοματίνια
1/2 κουταλάκι τσίλι νιφάδες
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/4 κουταλάκι της σούπας πάπρικα
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
500 γραμμάρια γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
3 κουταλιές της σούπας ούζο
3/4 φλιτζάνι ελληνική φέτα, τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις κόκκινες πιπεριές, τα ντοματίνια, τις νιφάδες τσίλι, την ρίγανη και την πάπρικα και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τον ντοματοπελτέ. Ακολουθήστε με αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας τακτικά για 2 – 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι με το ούζο. Ανακατέψτε, καλύψτε το τηγάνι σας και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία.
Ανοίξτε το τηγανι ας και πασπαλίστε τη θρυμματισμένη φέτα πάνω στο μείγμα γαρίδας και ντομάτας. Καλύψτε ξανά για επιπλέον 3 – 5 λεπτά, σε μεσαία χαμηλή. Η φέτα σας δεν θα λιώσει, αλλά θα είναι μαλακή.
Ξεσκεπάστε το τηγάνι και βγάλτε το από τη φωτιά. Πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε και απολαύστε!