Συστατικά

1 κ. Κρεμμύδια
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ½ φλιτζάνι μακρύκοκκο λευκό ρύζι
1 ½ φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
1 φλιτζάνι φρέσκια ​​μέντα τεμαχισμένη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κουταλάκι κυμινο σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

1. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ξεφλουδίσματος, κόψτε την πάνω και την κάτω μεριά του κρεμμυδιου.
2. Φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό και χαράξτε με ένα μαχαίρι μια πλευρά του κρεμυδιου

και βράστε τα κρεμμύδια για 2-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι αρκετά δροσερά για να τα χειριστείτε, κρατήστε ένα κρεμμύδι τη φορά και ξεκολλήστε τα εξωτερικά στρώματα, ένα προς ένα.

Ψιλοκόψτε τον πυρήνα του κρεμμυδιου και αφήστε τον  στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε στο γέμισμα.


2. Ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ψιλοκομμένα ωμά κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τους ψιλοκομμένους πυρήνες των βρασμένων κρεμμυδιών, ρίξτε και ανακατέψτε το ρύζι. Προσθέστε ½ φλιτζάνι νερό. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Ανακατέψτε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί υγρό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα μυρωδικά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.
3. Απλώστε μερικές κουταλιές ελαιόλαδου στον πάτο μιας κατσαρόλας. Μένα ένα κουτάλι του γλυκού πάρτε γέμιση και γεμίστε κάθε στρώμα κρεμμυδιού.

Κλειστε το  εξωτερικό χείλος για να το ασφαλίσετε. Συνεχίστε μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα. Τοποθετήστε τα κρεμμύδια σφιχτά δίπλα-δίπλα στην καταρόλα. Προσθέστε ένα δεύτερο στρώμα, αν χρειαστεί. Προσθέστε αρκετό νερό για να έρθει μέχρι τα κρεμμύδια. Τοποθετήστε ένα πιάτο πάνω από τα κρεμμύδια για να μην ανοίξουν. Σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Βγάλτε τα από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν…και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια με Φάβα…ένας τέλειος ζουμερός μεζές για ούζο
Επόμενο άρθροΠατάτες “ογκρατέν” για να το απολαύσετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό