Συστατικά

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
1 φλιτζάνι κουνουπίδι στο τρίφτη
2 φλιτζάνια φρέσκο ​​ψιλοκομμένο σπανάκι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο
1 κουταλάκι του γλυκού άνηθο
1 κουταλιά της σούπας Φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ελιές καλαμών
1 πακέτων φύλλων για spring rolls

Οδηγίες
Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο σας σε 185 βαθμούς.
Στη συνέχεια, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετημένη πάνω σε μεσαία υψηλή θερμότητα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το σκόρδο, το κουνουπίδι και το σπανάκι.
Βράστε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και το κουνουπίδι να είναι μαλακό, περίπου 3-5 λεπτά.
Ανακατέψτε το κοτόπουλο.

 

Συνεχίστε προσθέτοντας τον άνηθο και τον μαϊντανό στο μείγμα και ανακατεύετε.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τις ελιές καλαμών σε φέτες.
Τοποθετήστε ένα φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια εργασίας.
Στο κεντρικό τμήμα του φύλλου, τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας γέμιση.
Για να σφραγίσετε, διπλώστε το κάτω μέρος πάνω από το γέμισμα και, στη συνέχεια, φέρτε την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του περιτυλίγματος στο κέντρο.
Βρέξτε τις υπόλοιπες άκρες του περιτυλίγματος με νερό.
Τυλίξτε σφιχτά, πατώντας την άκρη για να σφραγιστεί.


Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα όσο να τελειώσει η γέμιση.
Τοποθετήστε τα spring rolls με το κλείσιμο του φύλλου προς τα κάτω σε ένα ταψί,  που έχετε αλείψει με λάδι
Περάστε με λάδι κάθε ρολό. Τοποθετήστε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο 185 βαθμών και ψήνετε μέχρι τα spring rolls να είναι χρυσαφένιαa, περίπου 15-20 λεπτά, γυρίζοντας μια φορά στη μέση του ψησίματος.
Σερβίρετε με σάλτσα τζατζίκι.

ΠΗΓΗ: hearthealthygreek.com

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλου με λαχανικά με πουρέ
Επόμενο άρθροΗ Τυρόπιτα της Γιαγιάς μου