Νόστιμα γεμιστά μπισκότα, ιδανικά για πρωινό ή σνακ.
Η μαλακή περικλείει μια γλυκιά και αρωματική γέμιση από σύκα και κανέλα, εμπλουτισμένη με ξηρά μπισκότα και φουντούκια.
Είναι εύκολα στην παρασκευή τους και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά νόστιμο!

Συστατικά

Για τη ζύμη

400 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ
175 γρ. ζάχαρη
175 γρ. βούτυρο
2 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ βανίλιας
1 φακελάκι βανιλλίνη

Για τη γέμιση
500 γρ. σύκα
100 γρ. ζάχαρη
Κανέλα κατά βούληση
Μισο πακέτο μπισκοτα πρι μπερ

Προετοιμασία

Ας ετοιμάσουμε τη γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα, μαγειρεύουμε τα σύκα με τη ζάχαρη και την κανέλα για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή μαρμελάδα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Αλέθουμε στο μίξερ τα μισκοτα και τα φουντούκια.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα σύκου με τα ψιλοκομμένα μισκοτα και φουντούκια.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη κρούστας:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Σχηματίζουμε τα μπισκότα:
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη.
Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε ένα στενο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.
Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του ορθογωνίου και διπλωνουμε το φυλο πανω απο την γεμιση  σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, με κλεισιμο προς τα κάτω.


Τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια.
Ψήνουμε τα μπισκότα:
Ψήνουμε σε στατικό φούρνο προθερμασμένο στους 175°C για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Συμβουλές

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα για τη γέμιση, όπως βερίκοκα ή δαμάσκηνα.
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γέμιση με σουλτανίνα ή κομμάτια σοκολάτας.
Για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα, μπορείτε να γαρνίρετε τα μπισκότα με λιωμένη σοκολάτα.
Φυλάξτε τα μπισκότα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα για περισσότερο χρόνο.
Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η συνταγή!

Η Συνταγή είναι της κας Maria AntonuccioChef per Passione – by Al.ta Cucina