Γεμιστές μελιτζάνες με κρέμα, ζαμπόν και τυρί

Advertisement

Υλικά:

2 μελιτζάνες
1 κεφαλή ξηρού κρεμμυδιού
150 γρ ζαμπόν
200 ml. υγρή κρέμα γάλακτος
Περίπου 150 g κίτρινου τυριού τριμένο
αλάτι, πιπέρι για γεύση
Σκόρδο αν θέλετε

Εκτέλεση

Οι μελιτζάνες κόβονται στην μέση κατα μήκος.
Προσθέστε αλάτι και αφήστε για 30 λεπτά μέχρι να βγουν τα υγρά και να ξεπικρίσει. Πλύνετε καλά.
Σκαλίζουμε το εσωτερικό (ψυχα) με ένα κουτάλι αφού το έχουμε χαράξει σε κυβους.
Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τις σκαλιστές μελιτζάνες σε ταψί και ρίξτε ένα φλιτζάνι του καφέ νερό.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες για 20 λεπτά.
Ενώ ψήνονται, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το εσωτερικό των μελιτζανών σε λίγο λάδι.
Όταν μαγειρεύουμε, προσθέτουμε το ζαμπόν και δύο ή τρία σκελίδες θρυμματισμένου σκόρδου όσο επιθυμείτε. Αφήστε το να τηγανιστεί.
Προσθέστε την υγρή κρέμα γάλακτο. Ανακατέψτε μέχρι να πήξει.
Αλατοπιπερώνετε.
Αφαιρέστε τις μελιτζάνες και γεμίστε τις με τη γέμιση. Επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά.
Βγάλτε τα, πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί στην κορυφή και ψήνουμε ξανά μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία

Advertisement