Υλικά

10-12 πράσινες γλυκές πιπεριές (κέρατο) *
250 γρ. τυρί φέτα (ή 150 γρ. φέτα και 100 γρ. ανθότυρο)
2-3 ντομάτες κομμένες μικρά κομματάκια (χωρίς τα σπόρια της)
1/2 ματάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. μπέικον ή ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε τις πιπεριές και κόβετε, από τη πλευρά που είναι το κοτσάνι τους, ένα κομμάτι σαν καπάκι. Αφαιρείτε τα σποράκια τους και τις αφήνετε στην άκρη.

Ρίχνετε σε ένα μπολ, τη φέτα και τη τρίβετε με πηρούνι ή με τα χέρια σας. Προσθέσετε το ζαμπόν ή το μπέϊκον (προαιρετικά) τις ντομάτες, 3 κ.σ. λάδι και πιπέρι.

Με ένα μικρό κουταλάκι γλυκού ή με τα χέρια σας παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και γεμίζετε τις πιπεριές. (για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο, μπορείτε να στερεώσετε το άνοιγμα των πιπεριών μια μια οδοντογλυφίδα).

Τοποθετείτε τις πιπεριές σε ταψάκι που έχετε στρωσει με αλουμινοχαρτο απο πάνω λαδόκολα, με ένα πινέλο τις αλείφετε με λάδι, τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, τις τυλιγετε με το αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Για να πάρουν ωραίο χρώμα τα τελευταία 10 λεπτά ανοιξτε και ψήστε στο γκρίλ.

* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κόκκινες πιπεριές φλωρίνης ή ανάμικτες.

Προηγούμενο άρθροΚουρκουμπινάκια Φούρνου: Μία μπουκιά τραγανής απόλαυσης!
Επόμενο άρθροΠιπερόπιτα