Υλικά:
1 χοιρινό φιλέτο (περίπου 1.3 κιλά)
Για τη μαρινάδα:
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρος
Για τη γέμιση:
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
30 γρ βούτυρο
2-3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
140 γρ μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
140 γρ τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Για το τύλιγμα:
200 γρ μπέικον, σε φέτες
Για το γλάσο:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το κρέας:
Αφαιρούμε την περιττή υγρασία από το φιλέτο με χαρτί κουζίνας.
Ανοιγουμε με ενα μαχαιρι το κομματι κρεατος σε ένα στρωμα
Κάνουμε τομές καθετα και οριζόνται στο φιλέτο, χωρίς να το κόψουμε εντελώς.
Αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά για τη μαρινάδα και τρίβουμε το φιλέτο σε όλη την επιφανειά του.
Διπλώνουμε το φιλέτο στη μέση και αλατίζουμε και απο τις δυο πλευρες.
Αφήνουμε το φιλέτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Φτιαχνουμε την γέμιση:
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μισογέγγαρα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε βούτυρο μέχρι να καραμελώσουν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας και ανκατευουμε και τα βγαζουμε στην άκρη.
Σοτάρουμε τα κομμενα μανιτάρια σε ξεχωριστό τηγάνι και τ αλατιζουμε .
Τρίβουμε το τυρί και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Συναρμολόγηση:
Ανοίγουμε το φιλέτο και απλώνουμε τα κρεμμυδια απο πάνω το τυρί και τέλος τα μανιτάρια με τον μαιντανό
Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και τυλίγουμε το ρολό με τις φέτες μπέικον.
Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί στρωμένο αλουμινόχαρτο και πανω με λαδόκολλα.
Τοπόθετουμε μεσα το ρολό και το τυλίγουμε με την λαδόκολα και μετα με το αλλουμινόχαρτο
Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.
Αναμειγνύουμε τα υλικά για το γλάσο και αλείφουμε το ρολό. Ψήνουμε για επιπλέον 10-15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ροδίσει.
Αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε το ρολό ζεστό με ρύζι, πατάτες ή λαχανικά της αρεσκείας μας.