Προετοιμασία :25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος:50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος:1 ώρα15 λεπτά
Μερίδες :8 – 12
Συστατικά
ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:
500 γρ. κολοκύθας, κύβοι 2 εκ.
2 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα σε κομμάτια 2cm
2 κρεμμύδια (οποιουδήποτε τύπου), κομμένα σε σφήνες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
Αλατοπίπερο
ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ με ΣΠΑΝΑΚΙ:
250 γρ. Κατεψυγμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
500 g τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι / 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα (ή 3/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο τυρί)
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Λίγο Τριμμένο μοσχοκάρυδο, προαιρετικό (νωπό ή σε σκόνη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
ΣΑΛΤΣΑ:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
700 γρ. Σάλτσα ντομάτας
400 γρ. ψυλοκομμένη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι / 125 ml νερό
3/4 κουταλιές της σούπας θυμάρι και ρίγανη (ή βασιλικός, μαϊντανός)
Αλατοπίπερο
ΛΑΖΑΝΙΑ:
330g κόκκινες πιπεριές ψητές συσκευασμένες, στραγγισμένες
375 g φρέσκα λαζάνια
300 γρ. / 3 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα (ή ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C .
- Τοποθετήστε τα λαχανικά στο δίσκο, και ραντίστε τα με λάδι, πασπαλίστε με σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε για 25 λεπτά, γυρίζοντας τα σε 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Βγάλτε τα από το φούρνο, και με μία σπατουλα ανακατεψτε τα
- Κάψτε λάδι σε μία κατσαρόλα. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, μαγειρέψτε για 3 λεπτά μέχρι να χρυσισουν
- Προσθέστε σάλτσα νοτμάτας, ψιλοκομμένη ντομάτα, νερό, αρωματικά, αλάτι και πιπέρι. Ψηστε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Δείτε το αλάτι στο τέλος. * Προσθέστε στην μυτη του κουταλιού ζάχαρη διότι εάν είναι λίγο ξινό, που εξαρτάται από την ποιότητα των τοματών που χρησιμοποιούνται.
- Αφαιρέστε από τη ψωτιά και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά πριν τη χρήση.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C.
- Απλώστε με μια κουτάλα σάλτσας ντομάτας στη βάση του ταψιού .
- Μετά καλύψτε την βάση με τα φύλλα λαζάνιας, σπαστε το όπου απαιτείται για να χωρέσει.
- Από πάνω ριξτε τα ψητά λαχανικά, μετά απλώστε τις κόκκινες ψητές πιπεριές. Ρίχτε από πάνω 2 ½ φλιτζάνια σάλτσα, στη συνέχεια πασπαλίστε με το μισό τυρί παρμεζανα.
- Καλύψτε με φύλλα λαζάνια. Απλώστε το μίγμα τυρί κρέμας με Σπανάκι.
- Βάλτε από πάνω φύλλα λαζάνια να το καλύψετε. Ρίχνουμε πάνω από την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήνετε για 25-30 λεπτά ή έως ότου το τυρί χρυσύσει. Χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι στη μέση για να βεβαιωθείτε ότι είναι μαγειρεμένο – αν χρειαστεί περισσότερο, σκεπάστε το και βαλτε το πίσω στο φούρνο.