Αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια
500 γραμμάρια κιμά
2 αυγά,
μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.γλ. ρίγανη
1/3 φλ. ξίδι από κρασί
1 κ.σ. φρέσκο βασιλικός ψιλοκομμένο
αλάτι για γεύση και
5,6 κουταλιές της σούπας ψωμί.
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλεύρι για το πανάρισμα

Υλικά

Για τα πιο αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια,
Πρώτα σε μια λεκανίτσα ριχνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά: ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγά, μυρωδικά και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Έτσι θα αρωματιστεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια. Πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες και τους πλαταίνουμε με τις παλάμες μας. Στη συνέχεια τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε ελαφρά.
Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Για τη σάλτσα ντομάτας:
Πρώτα μαγειρεύω σε μια κατσαρόλα με λάδι, 4 σκελίδες, ψιλοκομμένο σκόρδο και 1 καυτερη πιπεριά, επίσης ψιλοκομμένη. Πρόσθεσα 1 κουτί – 800 γραμμάρια αποφλοιωμένες ντομάτες σε κύβους.
Αλάτι για γεύση. 1 κσ μέλι για την απομάκρυνση της οξύτητας. Ανακατευω. Το κάλυψα με ένα καπάκι και το αφήνω να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Εβαλα και βασιλικο.
Φυσικά, ο βασιλικός δεν είναι απαραίτητος, γιατί δεν αρέσει σε όλους, αλλά το λατρεύουμε στο σπίτι 😋👌❤

 

Καλή Επιτυχία