Για τα κεφτεδάκια

500 γραμμάρια άπαχο κιμά 
½ φλιτζάνι μακρόσπερμο ρύζι (μη βρασμένο)
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους, ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κουταλιές λάδι
½ καρότο, τριμμένο (προαιρετικό)
3 κσ φρέσκο ​​άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι αλάτι
μια πρέζα κόλιανδρου
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα λεμονιού αυγών
2 αυγα
χυμό από 2 λεμόνια
1 κουταλάκι αλεύρι

Οδηγίες
Για να προετοιμάσετε αυτό το φαγητό, ξεκινήστε κάνοντας τα κεφτεδάκια . Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώστε το μείγμα με το χέρι μέχρι να μαλακώσούν. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 15 λεπτά. (Αυτό θα εμποδίσει τα γιουβαρελάκια να σπάσουν όταν βράσουν.) Σχηματίστε τα κεφτεδάκια και βάλτε στην άκρη.
Ρίξτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 ½ φλιτζάνια νερό και βράστε. Γυρίστε τη φωτιά προς τα κάτω και προσθέστε απαλά τις κεφτεδάκια στο νερό, τοποθετήστε ξανά το καπάκι και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά. (Το νερό πρέπει να είναι αρκετό για να καλύψει τις κεφτεδάκια, οπότε προσθέστε λίγο περισσότερο ζεστό νερό αν χρειαστεί)
Για να προετοιμάσετε τη σάλτσα λεμονιού για την σούπα , ρίξτε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπήστε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και χτυπάμε καλά. Προσθέστε στο μπόλ μια κουτάλα της ζεστής σούπας και χτυπήστε γρήγορα. Προσθέστε μια ακόμη κουτάλα και χτυπήστε ξανά μέχρι να συνδυαστουν καλά.
Ανακατέψτε τη σάλτσα λεμονιού αυγού στη σούπα και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ζεσταθεί καλά αλλά να μην βράσει.

Σερβίρετε αυτή την έξτρα ζεστή ελληνική σούπα , ενώ είναι ακόμα ζεστή με ένα ψιλοκομμένο μαϊντανό.

My Greek Dish

Προηγούμενο άρθροΠως να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα της μπανάνας για να λύσετε καθημερινά προβλήματα και να γλιτώσετε χρήματα
Επόμενο άρθροTo Ψωμί των Χριστουγέννων (Χριστόψωμο)