Υλικά:

Για τα γιουβαρλάκια:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ πράσινη πιπεριά τριμμένη
1 αυγό
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Άνηθο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Μία χούφτα ρύζι γλασέ

Για τη σάλτσα:
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ πράσινη πιπεριά τριμμένη
Φρέσκες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη (ποσότητα της αρεσκείας σας)
Λίγο συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
Νερό
Κολοκυθάκια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και ζυμώνετε καλά.
Αφήνετε το μείγμα στην άκρη για να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά.
Προετοιμασία σάλτσας:

Στη χύτρα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και την πιπεριά με λίγο λάδι.
Προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, τον συμπυκνωμένο χυμό, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό.
Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση.

Γιουβαρλάκια και κολοκυθάκια:
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια αδειάζουμε και κολοκυθάκια στο πίσω μέρος τους κάνουμε μια χαραξιά
με το μαχαίρι για να γεμίζουν πιο εύκολα!! Τα βάζουμε στην χύτρα συμπληρώνουμε νερό και κλείνουμε
την χύτρα είκοσι λεπτά!! Ανοίγουμε και αφήνουμε το φαγητό να στεγνώσει και να μείνει με την σαλτσούλα του!!

Σερβίρισμα:
Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια ζεστά με φρέσκο ψωμί.

Καλή όρεξη! 🌺

H συνταγή είναι της κας Αγγελικη Πλατη

Προηγούμενο άρθροΠως βάφουμε αυγά με φυσικό τρόπο χωρις φλούδες κρεμμυδιού
Επόμενο άρθροΑποδομημένο Ιμάμ Μπαϊλντί στην Κατσαρόλα