Γιουβετσάκι χοιρινό με πατάτες και κολοκυθάκια

Υλικά:

Διαφήμιση

2-3 πατάτες (ανάλογα με το μέγεθός τους)
2 κολοκυθάκια
1 μεγάλη μελιτζάνα
1 μεγάλη ντομάτα (μπορεί να αντικατασταθεί με ντομάτες σε κονσέρβα)
1-2 κρεμμύδια
2-3 καρότα
700-800 g χοιρινή σπάλα
Καρυκεύματα: μαύρο πιπέρι, αλάτι, κόκκινο πιπέρι, ελαιόλαδο
100 ml κόκκινο κρασί

Εκτέλεση:

Διαφήμιση


Ρίξτε λίγο λάδι στον πάτο ενός μεγάλου τηγανιού. Κόβουμε το κρέας σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια.
Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαριζουμε σε τηγάνι με λίγο λαδι. Η διαδικασία μαγειρέματος του κρέατος είναι σύντομη (όχι περισσότερο
από 7-8 λεπτά). Ανακατεύουμε μέχρι να ασπρίσουν τα κομμάτια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Διαφήμιση

Όσο ψήνεται το κρέας, αρχίζουμε να καθαρίζουμε και να κόβουμε τα λαχανικά. Τα κόβω σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια γιατί διαλύονται στο ψήσιμο αν είναι πολύ μικρά. Βάζουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά στο ταψί και τα αλατοπιπερώνουμε με μαύρο πιπέρι, κόκκινο πιπέρι,
αλάτι και ότι άλλο μας αρέσει. Κατά καιρούς χρησιμοποιώ έτοιμα μπαχαρικά για λαχανικά και κρέας, που επίσης δεν είναι άσχημα.

Εάν δεν έχετε φρέσκια ντομάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ντομάτες σε κονσέρβα ή μόνο χυμό ντομάτας.
Τέλος, προσθέτουμε το κρέας στα λαχανικά (μαζί με τη σάλτσα που έχει χωρίσει) και ανακατεύουμε όλα πολύ καλά.
Προσθέστε το κρασί. Ψήνουμε κάτω από αλουμινόχαρτο στους 220 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε μετά τα πρώτα 30 λεπτά και μπορούμε να αφαιρέσουμε το αλουμινόχαρτο για τα τελευταία 15 λεπτά.

Διαφήμιση


Διαφήμιση