Μαγειρεύω κάθε δεύτερη μέρα: Γκρατεν με ντομάτες και πατάτες. Απλή και νόστιμη συνταγή
Μερικές φορές μετά τη δουλειά, δεν έχετε αρκετή δύναμη για να μαγειρέψετε ένα σύνθετο πιάτο.
Ωστόσο, μπορείτε να ετοιμάσετε μια τόσο απλή και γρήγορη συνταγη. Χορταστικό, νόστιμο και χορταστικό. Και ελάχιστος χρόνος στην κουζίνα.
Υλικά
πατάτες – 1 κιλό
τυρί – 100 g
αυγά – 3 τεμ.
ντοματίνια – 300 g
αλάτι – 1 κουτ. μεγάλο.
λουκάνικο – 150 g
ρίγανη – 1 κουτ. μεγάλο.
κρεμμύδι – 1 τεμ.
Διαδικασία μαγειρέματος:
Οι πατάτες πρέπει να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, στη συνέχεια να κρυώσουν, να ξεφλουδιστούν και να τριφτούν σε τρίφτη.
Χτυπάμε τα αυγά στο μείγμα της πατάτας, προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε το μείγμα της πατάτας σε ένα ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα στην επιφάνεια.
Πρέπει να ψήσετε τη βαση πατάτας για μισή ώρα σε θερμοκρασία 180 βαθμους. Όσο ψήνονται οι πατάτες, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι
και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Όσο τσιγαρίζεται το κρεμμύδι, κόβουμε το λουκάνικο σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο τηγάνι.
Κόβουμε τα ντοματίνια σε δύο μέρη και τα προσθέτουμε στα τηγανητά κρεμμύδια και το λουκάνικο.
Μαγειρέψτε τη γέμιση για 2-3 λεπτά.
Απλώνουμε τη γέμιση στις πατάτες.
Τρίβουμε το σκληρό τυρί και το πασπαλίζουμε πάνω από τη γέμιση.
Στέλνουμε το φαγητό στο φούρνο και συνεχίζουμε να ψήνουμε το ταψί στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ακόμα.
Το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο, χορταστικό πιάτο για δείπνο ή μεσημεριανό.