Γλυκιά Κολοκυθόπιτα

Διαφήμιση

Υλικά

Φύλλα κρούστας πίτας – 250 g ψιλό
κολοκύθα – 350 g (καθαρισμένη και ξεφλουδισμένη)
μήλα – 1 τεμ. 90 – 100 g (καθαρισμένα και ξεφλουδισμένα)
ζάχαρη – 100 g κρύσταλλο, ψιλό
κανέλα – 50 γρ
λάδι – 50 – 60 ml
ζάχαρη άχνη – για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Τρίβουμε την κολοκύθα και το μήλο σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Αφήστε για 5-10 λεπτά να βγάλει λίγο ζουμί.

Ρίξτε σχεδόν όλο το λάδι και ανακατέψτε τη γέμιση κολοκύθας. Αλείφουμε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 28 εκ. με το υπόλοιπο λάδι.
Απλώνουμε τις κρούστες σε ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί για να μην στεγνώσουν. Μοιράζουμε ομοιόμορφα από τη γέμιση και τυλίγουμε δύο δύο φύλλα.
Αραδιάζουμε σε μορφή σαλιγκαριού στο ταψί και αν θέλουμε αλείφουμε από πάνω με λάδι, αν μας περισσεύει.

Διαφήμιση

Ψήνουμε την κολοκύθα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με άχνη ζάχαρη.
Αυτή είναι μια κλασική κολοκυθόπιτα, αγαπημένη όλων είναι υπέροχη.
Μπορείτε πάντα να προσθέσετε κάτι από εσάς, όπως λίγη σταφίδα, αμύγδαλα κομμένα σε φέτες ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Απολαμβάνω!

Διαφήμιση