Γλυκοτυροπιτάκια αφράτα

Υλικά

για την ζύμη:
75 γραμμάρια ζάχαρης
5 γραμμάρια (1 1/2 κουταλάκι του γλυκού) ενεργή ξηρή μαγιά
250 ml (1 φλιτζάνι) ζεστό γάλα
375 γραμμάρια (3 φλιτζάνια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις / απλό αλεύρι (ανά φλιτζάνι = 125 γραμμάρια)
55 γραμμάρια (1/4 φλιτζάνι) ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας (1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (περισσότερο αν θέλετε pio αλμυρό)
Εάν χρησιμοποιείτε αλατισμένο βούτυρο, μπορεί να χρησιμοποιείτε λιγότερο αλάτι στη
ζύμη.

200 γραμμάρια + / – μαλακό βούτυρο, για στρώση μεταξύ της λεπτής ζύμης
100γρ τυρί τριμμένο για γέμιση (ότι τυρί θέλετε)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε ζάχαρη, μαγιά, ζεστό γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και το αφήνουμε να κάτσει για 15 λεπτά μέχρι να γίνει αφρώδες.
Κοσκινίζουμε μέσα στο αφρώδες μίγμα το αλεύρι , ρίχνουμε το ανάλατο λιωμένο βούτυρο, βανίλια, αλάτι και ανακατεύουμε να πάρει υφή ζύμης και μετά ζυμώνουμε με αλεύρι και με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μία λεία και μη κολλώδης ζύμη για 8 λεπτά .
Τοποθετούμε την ζύμη στο μπολ και την σκεπάζουμε με μεμβράνη για 60-90 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε την ζύμη που έχει φουσκώσει αρκετά και την ζυμώνουμε ελαφρά και την βγάζουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο μας και την κόβουμε σε 10 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπάλες.

Ανοίγουμε τις μπάλες με τον πλάστη σε μεγάλα λεπτά φύλλα σαν της πίτας. (περίπου 35 εκ διαμετρος). Ένα ένα φύλλο που ανοίγετε στοιβάξτε το ένα πάνω στο άλλο αλλα βουτυρώστε ενδιάμεσα

Στο τέλος πιεστε λίγο με το πλαστη πάνω από το τελευταίο φύλλο για να απλωθεί το βούτυρο ενδιάμεσα και μετά βουτυρώστε και αυτό από πάνω

Τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό μακρόστενο αλευρώστε από πάνω

τυλίξτε το σε μία μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη την νύχτα.

Την επόμενη μέρα κόψτε το ρολό σε 20 κομμάτια 1 εκ πάχος ή 10 κομματια 2 εκ πάχος.


Σχηματίστε τα κομμάτια σαν μπολάκια όπως βλέπετε στις φωτό

Γεμίστε τα μπολάκια ζύμης με τριμμένο τυρί μέσα και κλειστε το

Βάλτε τα σε ένα ταψακι σκεπάστε και αφήστε να φουσκώνουν και μετά αλείψτε τα με ένα χτυπημένο αυγό.

Προθερμάνετε τους φούρνους: 175 ° C μέχρι τη σωστή θερμοκρασία.
Χρόνος ψησίματος: 25 – 30 λεπτά. Ο φούρνος μπορεί να διαφέρει.

Σας ευχαριστώ όλους 🙂

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚροκέτες Πατάτας-Τυρί Μοτσαρέλα – Αμύγδαλα
Επόμενο άρθροΜακαρόνια με την πραγματική σάλτσα Μπολονεζ…