Γλυκο καρύδα η αλλιώς Ραβανί με ινδοκαρυδο!

Advertisement

Υλικά

ποτήρι μετρηματος χωρητικότητας 250 μλ
1 βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη κρυσταλλική
1 ποτήρι του νερού καρύδα
1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι του νερού σιμιγδάλι ψιλό
8 αβγά
1 φακελάκι Μπεκιν παουντερ
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κάψουλες βανίλιας
Σιρόπι
2 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
3 ποτήρια του νερού νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν κ την βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι, την καρύδα, το σιμιγδάλι και το Μπεκιν παουντερ σε ένα μπολ και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Αφού χτυπηθούν το αφαιρούμε από το μίξερ και με μια Μαρίζ ενσωματώνουμε πρώτα σιγά σιγά το κονιάκ και το ξύσμα λεμονιού. Στην συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με την μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις .
Το βάζουμε σε βουτυρωμενο και αλευρωμενο ταψί 30νούμερο.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντίσταση για 40 με 45 λεπτά ανάλογα πάντα με τον φούρνο!
Για το σιρόπι βάζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε μέχρι να πάρει μια βράσει και το τραβάμε. Προσπαθούμε την ώρα που βάζουμε το γλυκό μας στο φούρνο το σιρόπι μας να είναι έτοιμο.
Το σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά με το που βγει από τον φούρνο για να τραβήξει.

Advertisement

Διακοσμούμε με τριμένη καρύδα να σκεπάσει την επιφάνεια


Καλή επιτυχία Δείτε λιγότερα — στην πόλη Βαθύ Ιθάκης.

 

ΠΗΓΗ: Dina Doriza 

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement