Ευχαριστώ πολύ που μοιραστήκατε μαζί μου την συνταγή σας για γλυκό καρπούζι! Ακούγεται πεντανόστιμο και η λεπτομερής περιγραφή σας είναι πολύ χρήσιμη.

Ας δούμε τα βήματα:

Υλικά:

2 κιλά φλούδες καρπουζιού και παχος 1 ποντο
2 κιλά ζάχαρη
2 ποτήρια του νερού νερό
3 μεγάλα λεμόνια
30 γαρύφαλλα
2 ξύλα κανέλας
1/2 μπουκαλάκι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Προετοιμασία των φλουδών:
Πλένουμε καλά τις φλούδες καρπουζιού και αφαιρούμε το πράσινο και το κόκκινο μέρος.
Κόβουμε τις φλούδες σε μικρά και άλλα πιο μεγάλα κομμάτια, σε πάχος σαν χοντρό καλαμάκι
Βράζουμε τις φλούδες για 20 λεπτά.
Μετά τα σούρωσα και τα έβαλα σε ταψί τα άλλαξα πολλά νερά να παγώσουν καλά.
Μουλιάζουμε τις φλούδες σε νερό με 3 λεμόνια στημενα για 2 ώρες.
Ξεπλένουμε ξανά καλά τις φλούδες από το νερό και το λεμόνι.

Σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε 2 κιλά ζάχαρη και 2 ποτήρια του νερού νερό.
Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε τις φλούδες καρπουζιού και βράζουμε για 20 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 24 ώρες.

Ολοκλήρωση:
Την επομενη μέρα προσθέτουμε 30 γαρύφαλλα, 2 ξύλα κανέλας, 1/2 μπουκαλάκι κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες.
Βράζουμε για 20 λεπτά. το γλυκό ήταν έτοιμο.

*εδώ να πω ότι το βράσιμο για τον καθένα μπορεί να είναι διαφορετικό,αναλόγως πως το θέλετε βρασμένο αρκετά ή οχι
Εγώ έκανα αυτούς τους χρόνους γιατί το θέλω λίγο τραγανό.
Οπότε καταλαβαίνετε είναι θέμα γούστου.
Μόλις το έσβησα,έβαλα τα βάζα μου στον φούρνο για αποστείρωση και όπως ήταν ζεστά,ζεστό και το γλυκό μου τα γέμισα ναι τα έκλεισα γυρίζοντας τα ανάποδα.
Αυτά έκανα εγώ,έγινε πεντανόστιμο και τραγανό.
Σας ευχομαι καλή επιτυχία αν το φτιάξετε.

Η Συνταγή είναι της κας Εβελινα Γιαννουλη

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μαρμελάδα Καρπούζι

Υλικά

1 κιλο καρπουζι (περιπου 200 γραμμαρια θα ειναι το ασπρο απο τη φλουδα του)
300 γρ ζαχαρη
1/2 λεμονι
αρμπαροριζα ή βανιλια Προεραιτικά

Εκτέλεση

Για ενα κιλο καρπουζι κομμενο και ελαφρως στημενο(περιπου 200 γραμμαρια θα ειναι το ασπρο απο τη φλουδα του) θα χρειαστουμε: 300 γρ ζαχαρη και μισο λεμονι.Δεν χρειαζεται παραπανω ζαχαρη νομιζω, γιατι ετσι κι αλλιως ειναι γλυκο απο μονο του.

Ουτε ιση ποσοτητα καρπουζι-ζαχαρη οπως διαβαζω γιατι γινεται πολυ μαστιχωτο και δεν ξεκολλαει απο το κουταλι. Το βραζουμε με τη ζαχαρη σε μετρια φωτια στην αρχη για ενα τεταρτο.Μολις δουμε οτι μαλακωσαν τα κομματια μας ,κατεβαζουμε και πολτοποιουμε ελαφρως ειτε με ραβδομπλεντερ ειτε στο μουλτι.

Ξαναβαζουμε στη φωτια και περιμενουμε να σωθουν τα υγρα του, περιπου αλλο ενα τεταρτο.Να μην σας σφιξει πολυ.Στο μισαωρο δοκιμαστε το κολπο με το πιατακι και το διαχωρισμο.Ριχνετε το χυμο μισου περιπου μετριου λεμονιου, περιμενετε να παρει λιγο βραση και κατεβαζετε. Αποθηκευετε σε αποστειρωμενα βαζα.Αν θελετε βαζετε και αρμπαροριζα ή βανιλια κατα το βρασιμο για άρωμα.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Ρούλας Μραιμιώτου

Προηγούμενο άρθροΑφράτο κέικ με γιαούρτι και τρούφα
Επόμενο άρθροΤσουρεκάκια αφράτα