Υλικα

3 κιλα κερασια οχι πολυ ωριμα τραγανα
3μιση κιλα ζαχαρη
1 λεμονι
2 βανιλιες
1 κουταλια γλυκοζη
Για το ασβεστονερο
2 κουταλιες ασβεστη σβησμενη δυαλυμενη σε 3 λιτρα νερο σουρωμενη

Προετοιμασια

Παιρνουμε τα κερασια αφαιρουμε τα κοτσανια και τα βαζουμε για 2 ωρες στον ασβεστη
Τα πλενουμε πολυ καλα και αφαιρουμε τα κουκουτσια με μηχανημα η με τσιμπιδακι φρυδιων πανω απο ενα δοχειο να πεφτουν τα κουκουτσια μεσα οταν τελειωσουμε ξεπλενουμε με 1 φλυτζνι νερο τα κουκουτσια και το νερο αυτο το βαζουμε στο γλυκο οταν βραζει
Παιρνουμε μια κατσαρολα και βαζουμε σε στρωσεις κερασι ζαχαρη και τελειωνουμε με ζαχαρη φροντιζοντας να μας μεινουν τα 500γ

Τα βαζουμε ολη νυχτα στο ψυγειο να βγαλουν τα υγρα τους
Την επομενη βαζουμε την κατσαρολα στη φωτια και οταν παρει βραση την χαμηλωνουμε και ξαφριζουμε βραζουμε για 1 τεταρτο και αφηνουμε να κρυωσει καλα

Την αλλη μερα ριχνουμε το χυμο του λεμονιου και τις βανιλιες και τη γλυκοζη την υπολοιπη ζαχαρη κα ξαναβραζουμε μεχρι να δεσει
Προσεχουμε να δεσει καλα γιατι θα μουχλιασει
το βαζουμε ζεστο σε βαζα τα γυριζουμε αναποδα μεχρι να κρυωσει

H συνταγή είναι της Aristea Mpesiri

Προηγούμενο άρθροΑκαταμάχητη τυρόπιτα με χαλούμι: Το τέλειο σνακ ή πρωινό
Επόμενο άρθροΚαριόκες είναι η νοσταλγία της παιδικής ηλικίας